mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як відрізнити кришталеві келихи від скляних?

Що таке кришталь та скло

Кришталевий посуд є символом розкоші та багатства. Вперше виготовлений у 1676 році в Англії, кришталь швидко набув світової популярності. Завдяки високій стійкості до механічних пошкоджень, вишуканому зовнішньому вигляду та легкої прозорості, вироби з кришталю стали невід'ємною частиною королівських бенкетів.

Потім кришталь почали використовувати не тільки для виготовлення столового посуду, але також із кришталю робили люстри та предмети декору. Однак деякі торговці кришталем неодноразово обманювали своїх покупців, пропонуючи замість кришталевого посуду скляні вироби. Адже розрізнити кришталь і скло на вигляд не так і легко. Тому в сьогоднішній статті ми поговоримо про те, як розрізнити кришталь від скла, а також запропонуємо кілька порад щодо вибору кришталевих келихів .

Відмінність кришталю від скла

Хрустальные бокалы

Головною відмінністю кришталевих виробів від скляних є присутність свинцю в кришталі. Для виготовлення кришталю високої якості знадобиться не тільки використання шліфування виробів, але також використання різноманітних добавок. Наприклад, на виробництві додають кварцовий пісок для стійкості та кращої хімічної стійкості речовини. Серед інших особливостей скла та кришталю варто виділити:

  • кришталь важчий за скло;
  • скло має глухе звучання, кришталь відрізняється довгим мелодійним звуком;
  • кришталь м'якший, ніж звичайне скло;
  • скло не містить свинцю;
  • кришталеві вироби відрізняються надзвичайною грою світла;
  • скляне кухонне начиння коштує дешевше, ніж кришталеве;
  • кришталь є міцнішим ніж скло.

Як вибрати саме кришталеві келихи

Інтернет-магазин Світ Посуди підготував спеціально для вас поради щодо вибору кришталевих келихів та кришталевого посуду в цілому. Набір кришталевих келихів завжди може стати чудовим подарунком для близьких. Наш інтернет-магазин підготував для вас кілька відмінних характеристик кришталю, які допоможуть вам самостійно вибрати кришталеве кухонне начиння:

  1. Виробник.
  2. Кращими виробниками кришталевого кухонного начиння є Swarovski (Австрія); єгипетський Asfour; Schonbek (США); німецька Faustig; Mariner, J. Vila, Veneziana Lampadari (Італія); чеська Preciosa, Art Glass.

  3. Маркування.
  4. При виборі кришталевих келихів варто звернути увагу на маркування виробів. На ній має позначатись скільки відсотків свинцю перебувати у виробі. Кришталь високої якості повинен мати у складі щонайменше 24% свинцю.

  5. Характерний дзвін кришталю.
  6. При легкому ударі кришталь повинен видавати дзвінкий мелодійний звук, який триває пару секунд.

  7. Вагові характеристики.
  8. Судини з кришталю відрізняються масивною вагою. Легка вага кришталевих келихів може стати сигналом несправжності виробу.

  9. Загострена кромка виробу.
  10. Кришталевий посуд повинен мати трохи загострену кромку.

  11. Відсутність дефектів.
  12. Якісний кришталь відрізняється відсутністю помутнінь, осколів, подряпин, шорсткостей та інших вад.

Таким чином, кришталевий посуд чудово підійде для подачі страв на святковий стіл, а також для сервірування ресторанів та кафе. Саме кришталевий посуд використовують на конференціях, зборах, а також королівських прийомах. Скляне кухонне начиння, на відміну від кришталевого, відрізняється практичністю в експлуатації і більше підходить для використання в домашніх умовах.

    Теги столовая посуда


    Другие статьи
    Чавунний казан іржавіє: що робити?
    Як вибрати кавовий сервіз?
    Як зберігати ложки та вилки?
    Чим прибрати накип із каструлі?