mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чавунний казан іржавіє: що робити?

Чому чавунний казан починає іржавіти?

Чавунний казан або казанок є незамінним атрибутом кожного відпочинку на природі. Такий чавун має велике дно та округлу форму. Чавун підсвідомо асоціюється із сімейним вогнищем, тому на кожному сімейному пікніку такий посуд є першим у списку необхідних речей, які потрібно взяти із собою.

Незважаючи на те, що чавунний казанок має безліч переваг, такий кухонний інвентар також відрізняється наявністю кількох недоліків. По-перше, чавунні вироби є важкими та не відрізняються практичністю при транспортуванні. По-друге, чавун не є стійким до дії кислот і тому небажано готувати кислі продукти у чавунному посуді. Чавунний казан може іржавіти не тільки через окислення, причиною появи корозії також може бути неправильний догляд або вологе середовище.

Як очистити казан з чавуну в домашніх умовах?

Казан

Власники чавунного казана напевно неодноразово задавалися питанням, як очистити чавунний казан в домашніх умовах. У сьогоднішній статті ми розповімо, як позбутися корозії чавунного посуду, що утворився. Найбільш популярними методами, як швидко очистити чавунний казан у домашніх умовах, є:

  1. Абразивні матеріали. Одним із найпоширеніших способів для очищення чавунного чавуну є абразивні матеріали, які необхідно використовувати акуратно, щоб не пошкодити поверхню виробу.
  2. Суміш солі та соди. Чавунний казан можна очистити за допомогою 200 г харчової соди і такої кількості солі, розчинених у воді.
  3. Пісок. Мабуть, найпоширенішим народним способом очищення чавуну є пісок.
  4. Хімічні очищувачі. Для очищення невеликого шару корозії можна використовувати звичайні миючі засоби.
  5. Мило. Господарське мило можна використовувати для очищення чавунного казана. Після очищення милом необхідно добре промити посудину кілька разів.

Як запобігти появі іржі на чавунному казані?

Існує кілька способів, як запобігти появі корозії на казані з чавуну. Наприклад, мити чавунний посуд тільки за допомогою перевірених миючих засобів, а також регулярно витирати його кухонним рушником. Серед інших способів, як запобігти появі іржі на чавунному казані слід виділити:

  • регулярний догляд;
  • використання чавуну виключно за призначенням;
  • сушіння виробу після кожного миття;
  • використовувати для варіння продуктів лише фільтровану воду;
  • не готувати у чавуні страви, до складу яких входять кислі продукти;
  • не використовувати для чищення чавунних виробів хімічні очищувачі, які включають шкідливі кислоти.

Таким чином, чавунний казан має свої переваги та недоліки. Чавунний посуд має відмінні характеристики та підходить для приготування більшості страв. Незважаючи на те, що чавунний казан легко піддається корозії, існує безліч способів ефективно позбутися іржі.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як вибрати кавовий сервіз?
    Як зберігати ложки та вилки?
    Чим прибрати накип із каструлі?
    Що вибрати: вок чи сотейник?