mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Що вибрати: вок чи сотейник?

Що таке вок: для чого він потрібен

Вок

Сковорідка вок є традиційною китайською сковорідкою, яка відрізняється глибиною, значними розмірами та невеликими ручками. Головна перевага такої сковорідки полягає у її розмірі, адже у такому посудині можна приготувати страву на велику кількість людей. Крім того, вок використовують в основному для тривалого гасіння або томлення різноманітних страв. Наприклад, серед найпопулярніших страв, які готують у такій посудині можна назвати плов, локшину у східному стилі, рагу та різноманітні соуси.

Секрет приготування смачних страв за допомогою сковорідки вок полягає в тому, щоб підготувати заздалегідь потрібні інгредієнти для певної страви. Таким чином жителі Азії за допомогою око готують суп лише за кілька хвилин. Попередньо обсмаживши всі необхідні елементи, ви можете помістити їх у вок і вже за кілька хвилин насолоджуватися апетитним ароматом страви.

У чому відмінна риса вок від звичайного сотейника чи сковороди?

Сотейник

Говорячи про різницю між сковорідкою wok і звичайною сковородою, перше, що спадає на думку, це розмір виробу. Адже сковорідка вок відрізняється величезними габаритами, які дають змогу заважати страву і постійно стежити за вмістом каструльки. Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує ознайомитися з порівняльною таблицею, яка демонструє відмінні характеристики вока та сковороди:

Вок Сотейник
Кількість ручок: одна чи дві Одна довга ручка
Особливості використання: вуха, рибні та м'ясні страви, овочі тощо. Гасіння та томлення продуктів
Економічність: вок більш економічний з точки зору витрат олії Сотейник вимагає певну кількість олії в залежності від їжі, що готується.
Компактність: великі розміри Не займає багато місця на кухні
Матеріал виготовлення: чавун, тефлон, нержавіюча сталь. Нержавіюча сталь, кераміка
Форма: конусоподібна, діаметр дна менший, ніж діаметр верху Має форму невеликої каструлі з довгою ручкою, як у сковорідок.
Тип плити: електрична та газова Індукційні, газові та електричні плити

Для чого вибрати вок, а для чого сотейник

Сотейник відрізняється універсальністю використання, а також компактним розміром. Сотейники найчастіше використовують як приготування їжі на індукційної плиті, так томління чи гасіння продуктів у духовці. Крім того, сотейники мають відмінні антипригарні властивості, а також відрізняються швидкістю приготування страв. Традиційно сотейник використовують для:

  • приготування соусів, супів та кремів;
  • варіння страв, у процесі приготування яких потрібне струшування;
  • смаження продуктів як звичайну сковорідку;
  • варіння їжі;
  • гасіння м'ясних та рибних страв;
  • розігріву вже приготовленої їжі;
  • томлення різноманітних страв.

Таким чином, сковорідки мають свої особливості, які відрізняють такий посуд від звичайних сковорідок або сотейників. Сковорідки вок ідеально підходять для виготовлення різних типів м'ясних і рибних страв на індукційних плитах. Крім того, така сковорідка стане чудовим варіантом подарунка для кулінарів та для тих, хто любить експериментувати на кухні.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Чому не можна зберігати їжу в чавунному посуді?
    Як очистити каструлю від пригорілого варення?
    Як вибрати чарки?
    Що можна заморозити у формі для льоду?