mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як очистити каструлю від пригорілого варення?

Як очистити каструлю від пригорілого варення

Каструля - кухонне начиння, яке використовується не тільки для варіння або гасіння різноманітних страв. У каструлях також готують варення на зиму. Каструлі відрізняються універсальністю у використанні, а також практичністю у приготуванні їжі.

При приготуванні варення вміст може пристати до поверхні каструлі. Питання, як очистити каструлю від варення, що пригоріло, хвилює кожну господиню. У цій статті ми розповімо про те, як очистити каструлю, що пригоріла, і що зробити, щоб посуд не пригорав.

Способи очищення каструлі в залежності від матеріалу виготовлення

Кастрюля с вареньем

Основними причинами, чому пригоряє каструля з варенням, вважають неправильний догляд за судиною, використання абразивних речовин або пошкодження антипригарного покриття. Існує безліч способів, як очистити каструлю, що пригоріла, від варення. Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує кілька корисних порад, як очистити каструлю, що пригоріла, в залежності від матеріалу виготовлення:

  1. Тефлонову. Тефлонове покриття не є стійким до механічних пошкоджень, тому каструлі необхідно очищати без використання металевих щіток.
  2. Алюмінієву. Щоб добре очистити алюмінієву каструлю, необхідно відмочити посудину в теплій воді. Під час очищення алюмінієвих виробів не можна використовувати абразивні матеріали.
  3. Керамічну. Керамічні каструльки очищають за допомогою звичайного миючого засобу. Тільки перед очищенням таку каструлю потрібно відмочити у воді.
  4. Емальований. При очищенні емальованого посуду найкраще використовувати лимонну кислоту. Для очищення потрібно налити в каструлю воду і додати туди дві столові ложки лимонної кислоти. Потім необхідно прокип'ятити вміст кілька хвилин і промити каструлю звичайним миючим засобом.
  5. Чавунну. Чавунні каструлі можна очистити за допомогою традиційного миючого засобу або хімічних очисників. Важливо також пам'ятати про правила безпеки та використовувати гумові рукавички для захисту шкіри рук.

Як уникнути пригорання варення до каструлі

Існує кілька популярних способів, як уникнути пригорання каструлі. По-перше, регулярний догляд за посудом є гарантом тривалого терміну експлуатації. По-друге, при використанні каструлі, що пригоріла, варто не забувати:

  1. Особливості зберігання. Зберігати каструлі необхідно в сухій кухонній шафі. Не рекомендується поміщати каструлю одна в іншу.
  2. Правильний догляд.
  3. Не варто використовувати абразивні матеріали. Для миття та очищення каструлі не можна вживати абразивні речовини, які можуть пошкодити антипригарний шар виробу.
  4. Не вживайте металеві лопатки та ложки. Металеві інструменти можуть не тільки пошкодити поверхню виробу, але також спричинити появу подряпин.
  5. Регулярне сушіння. Посуд необхідно не тільки мити після кожного використання, але й витирати кухонним рушником.

Таким чином, каструля з варенням, на жаль, може часто пригоряти. Однак існує безліч способів, як швидко та ефективно очистити посудину в домашніх умовах. Крім того, існує кілька способів, які допоможуть запобігти появі нагару в каструлі.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як вибрати чарки?
    Що можна заморозити у формі для льоду?
    Пригоряє сковорода: що робити?
    Пожовкли тарілки: чим відбілити?