mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чому не можна зберігати їжу в чавунному посуді?

Чавунний посуд: шкода та користь

Чавунний посуд був чудовим помічником на кухні для багатьох поколінь. Чавунний казан та сковорідки є незамінними атрибутами кожного пікніка, а також виїзду на природу. Популярність чавунного посуду можна пояснити екологічністю матеріалу виготовлення, відмінними антипригарними властивостями, а також мінімальною витратою олії.

Незважаючи на те, що чавунний посуд можна використовувати для приготування страв, кухонне начиння з чавуну не слід вживати для зберігання продуктів. Чавунний посуд містить у собі канцерогени, хімічні речовини, які негативно впливають на людський організм. Крім того, чавун містить багато заліза, що у великих дозах може вплинути на організм людини.

Чому не можна зберігати їжу в чавунному посуді

Чугунная сковородка

Головною причиною, чому чавунні каструлі не підходять для зберігання їжі, є те, що чавун може вступати в реакцію з хімічними речовинами. Також чавунні вироби відрізняються великою вагою, тобто непрактичні під час транспортування. Серед інших причин, чому для зберігання продуктів не варто використовувати чавунні вироби, слід виділити:

  1. Низька стійкість до корозії. Чавун не відрізняється високою стійкістю до появи іржі. Зберігання їжі у чавунній посудині може призвести до появи корозії.
  2. Негативно впливає на смакові якості їжі. Їжа, яка довгий час знаходиться в чавунному посуді, може потемніти, а також змінити свої смакові якості.
  3. Нестійкість матеріалу до поглинання запахів. Чавунний посуд може вбирати запахи їжі, яких складно позбутися.
  4. Нестійкість до дії кислот. Чавун не є хімічно інертним матеріалом, тому зберігання їжі, в якій містяться кислі продукти, може негативно вплинути на якість посуду.
  5. Містить залізо. Як відомо, чавунні вироби можуть містити не тільки канцерогени, але також залізо, на яке у деяких людей може бути алергія.

У чому краще зберігати їжу після приготування їжі в чавунному посуді

Інтернет-магазин Світ Посуду пропонує кілька порад, в якому посуді найкраще зберігати їжу. Оскільки чавунний посуд не підходить для зберігання їжі, краще використовувати вироби, виготовлені з інших матеріалів. Замість чавунного посуду для зберігання їжі краще використовувати:

  • керамічний посуд;
  • судочки із харчового пластику;
  • судини із нержавіючої сталі з кришками;
  • порцелянові лотки;
  • харчову плівку чи фольгу;
  • пластикові контейнери;
  • емальовані вироби.

Таким чином, чавунний посуд ідеально підходить для гасіння страв та приготування продуктів, які не містять кислоти. Однак чавунні судини не можна використовувати для зберігання їжі. Для безпечного зберігання продуктів харчування та готових страв найкраще використовувати посуд із кераміки, порцеляни, нержавіючої сталі та інших матеріалів.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як очистити каструлю від пригорілого варення?
    Як вибрати чарки?
    Що можна заморозити у формі для льоду?
    Пригоряє сковорода: що робити?