mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Чим прибрати накип із каструлі?

Чому на каструлі з'являється накип

Накип є однією із найпоширеніших проблем, з якими стикаються господині на кухні. Накип найчастіше утворюється в чайнику, проте наліт може також з'являтися і на каструлях . Головною причиною появи накипу є жорсткість води.

Нерегулярний догляд може стати причиною появи накипу. Накип є небезпечним, оскільки він може сприяти утворенню бактерій. Ще одним негативним фактором є те, що накип негативно впливає на міцність конструкції виробів.

Як очистити накип із каструлі

Кастрюля

Якщо на вашій каструлі з'явився накип, не варто засмучуватися і впадати в паніку, адже існує багато ефективних способів, як швидко позбутися накипу. Наприклад, лимонна кислота та сода є натуральними засобами, які можна використовувати для очищення посуду. Серед найпоширеніших варіантів, як швидко очистити накип із каструлі в домашніх умовах виділяють:

  1. Оцет. Для цього слід наповнити каструлю водою і додати кілька столових ложок оцтової кислоти, потім потрібно прокип'ятити рідину протягом п'яти хвилин і добре промити каструлю.
  2. Сода. Очистити каструлю від накипу можна за допомогою кухонної мочалки та кілька ложок харчової соди.
  3. Лимонна кислота. Для очищення судини від накипу за допомогою лимонної кислоти потрібно використовувати такий самий метод, як і при очищенні оцтовою кислотою.
  4. Газування. Для очищення накипу в чайнику, а також на поверхні каструлі часто використовують газовану воду.
  5. Побутова хімія. Для очищення каструлі від накипу можна використовувати хімічні речовини, проте не варто забувати про правила безпеки і одягати захисні рукавички.
  6. Розсіл (огірковий або томатний). Огірковий або томатний розсіл може також стати чудовим помічником у боротьбі проти накипу.
  7. Кухонна сіль. Ще одним ефективним методом, як швидко позбутися накипу та нальоту є кип'ятіння води в посуді з кухонною сіллю.

Як уникнути появи накипу на каструлі

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує кілька варіантів, як швидко та ефективно уникнути появи накипу на каструлі. По-перше, необхідно постійно мити кухонне начиння після кожного використання. По-друге, уникнути появи накипу на каструлі в домашніх умовах можна:

  • витираючи каструлю після кожного миття;
  • змінивши фільтр для води;
  • регулярним миттям;
  • використанням судини виключно за призначенням;
  • систематично перевіряючи рівень жорсткості води та усуваючи неполадки;
  • використовуючи для очищення каструлі лише перевірені миючі засоби;
  • не використовуючи для миття абразивні речовини, які можуть пошкодити поверхню та стати причиною появи накипу.

Таким чином, на каструлях часто може з'являтися накип, який псує поверхню виробу. Накип із каструлі можна прибрати за допомогою різноманітних засобів у домашніх умовах. Крім того, існує кілька ефективних способів, як легко запобігти появі накипу на поверхнях посуду.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Що вибрати: вок чи сотейник?
    Чому не можна зберігати їжу в чавунному посуді?
    Як очистити каструлю від пригорілого варення?
    Як вибрати чарки?