mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як доглядати ножі?

Який ніж більш небезпечний тупий чи гострий?

Золоте правило готування говорить: ніж завжди має бути гострим. Адже тупий ніж не тільки гірше ріже, а й є більш небезпечним ніж ніж із гострим лезом. Гострий ніж вимагає більших зусиль, щоб розрізати їжу. Чим більше зусиль прикладається при різанні продуктів, тим більша ймовірність того, що ніж може зіскочити та поранити. У сьогоднішній статті ми також поговоримо про те, де краще зберігати ножі та як правильно вибрати для них підставку.

Підставка для ножів повинна бути виготовлена з міцного антибактеріального матеріалу, який є стійким до появи корозії та вологого середовища. Підставки для ножів повинні бути місткими, з наявністю кількох отворів для зберігання лез. Дерево, харчовий пластик, нержавіюча сталь та кераміка є відмінними варіантами для виготовлення такого типу підставок.

Як правильно мити ножі

Нож

Слід пам'ятати, що тривалий термін експлуатації посуду, у тому числі кухонних ножів, залежить від правильного догляду та зберігання предметів кухонного начиння. Найбільш практичним місцем для зберігання ножів є спеціальна підставка для ножів або окрема скринька на кухні. Ми підготували спеціально для вас кілька правил догляду за кухонними ножами:

  • мити ножі відразу після використання, щоб на лезі не засихали шматочки їжі;
  • для очищення леза не слід використовувати абразивні речовини;
  • не рекомендується мити ножі в посудомийній машині;
  • насухо витирати лезо і рукояти після миття;
  • не можна використовувати миючі засоби, у складі яких є хлор;
  • іржі, що з'явилися на лезі, можна видалити за допомогою розрізаної навпіл цибулини;
  • шматочок лимона або лимонна кислота допомагають позбавитися плям і потемнінь на поверхні леза.

Як вибрати правильну дошку для нарізки

Інтернет-магазин Мир Посуд пропонує ознайомитися з короткою інструкцією з вибору обробних дощок. Від правильності вибору залежить не тільки термін експлуатації, але також практичність та зручність у щоденному використанні інструменту. При виборі дощок для нарізки необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Найбільш поширеними матеріалами для виготовлення кухонних дощок є бамбук, дерево, кераміка, скло, пластик, мармур, бамбукове волокно та порцеляна.

  3. Виробник.
  4. Серед перевірених світових виробників дощок для нарізки слід виділити англійську Joseph Joseph, BergHOFF (Бельгія), німецьку Westmark, Bodum (Швейцарія), українську Grilli, Кераміка Артистична (Польща).

  5. Форма.
  6. За формою кухонні дошки можуть бути круглі, квадратні, овальні у вигляді яблука або груші. При виборі форми варто пам'ятати, що поверхня дошки має бути максимально зручною та ергономічною.

  7. Розмір.
  8. Щоб не помилитися з габаритами дошки, можна придбати комплект обробних дощок різних розмірів.

  9. Тип обробна дошка.
  10. Залежно від призначення виділяють дошки для нарізки м'яса, риби, хліба, сиру, овочів, зелені та ін.

  11. Наявність прогумованих ніжок.
  12. Прогумовані ніжки перешкоджають можливим ковзанням обробної дошки. Наявність прогумованих елементів захищає від порізів та травм під час різання продуктів.

  13. Додаткові елементи.
  14. Величезною перевагою буде наявність додаткових компонентів, наприклад ваги, кришки, бортики, ручки для зручного транспортування, а також поглиблення для соку.

Таким чином, у процесі різання продуктів слід бути дуже уважним і дотримуватися правил безпеки в роботі з інструментами. Гострі ножі можуть бути небезпечними не тільки при готуванні, але і тоді, коли ніж зберігатися в невідповідному місці або використовується не за призначенням. Для безпечної нарізки продуктів важливо мати не тільки ніж з ергономічною конструкцією, але й правильну кухонну дошку.

    Теги кухонная посуда


    Другие статьи
    Як позбавиться подряпин на тарілках?
    Як позбутися неприємного запаху на посуді?
    Види декоративного посуду
    З якого матеріалу посуд прослужить довше?