mirposudy.com.ua

Вхід до кабінету
  • (044) 337-91-11
  • (098) 79-1111-6
  • (050) 70-1111-6
  • (093) 70-1111-6
Ми працюємо:
ПН-ПТ: 09:00 - 19:00
СБ: 10:00 - 15:00 НД: вихідний
самовивіз
ПН-ПТ: 10:00-18:00

У кошику 0 товарів
на суму 0грн.

Оформити замовлення

Як вибрати тертку для овочів та фруктів?

Які бувають різновиди терок

Виділяють два основні види терок для овочів, фруктів та інших продуктів: електричну та механічну (ручну). Кожен тип має свої особливості, які потрібно пам'ятати під час вибору інструменту. Електричні терки можуть подрібнювати, натирати, шаткувати і різати продукти певною формою.

Механічні терки не займають багато місця на кухні завдяки компактному розміру. Такі терки не коштують дорого, а також не вимагають батарейок або акумулятора. Однак ручні терки не такі функціональні, як електричні. До того ж нарізка продуктів на механічній тертці вимагає фізичних зусиль, тому впоратися з величезною кількістю овочів чи фруктів, які потрібно нарізати, така тертка не зможе.

Як правильно вибрати тертку

Терка

Терки-шатківниці можна використовувати для приготування моркви по-корейськи або нарізання овочів кубиками. Тертки з кількома гранями допомагають швидко нарізати овочі та фрукти ідеально рівними частинами. При виборі кухонної терки варто звернути особливу увагу на:

  1. Матеріал виготовлення.
  2. Для виготовлення терок використовують високоякісні та міцні матеріали, наприклад, сталь та нержавіючу сталь. Тертки з харчового пластику не є довговічними, проте не вимагають особливого догляду.

  3. Виробник.
  4. Серед перевірених світових виробників терок слід виділити Westmark (Німеччина), іспанський Arcos, Korkmaz (Туреччина), англійський Joseph Joseph, Cook-n-Co (Бельгія), швейцарський Vinzer.

  5. Тип інструменту.
  6. Електрична або механічна - кожен вид терки має свої переваги і недоліки, тому вибирайте найбільш підходящу вам модель.

  7. ручка.
  8. Ручка не повинна бути приклеєною. Закріплена болтами або скобами ручка свідчить про високу якість виробу.

  9. Леза.
  10. Намагайтеся вибирати леза з двостороннім заточенням, адже такі леза гостріші та подрібнюють продукти вдвічі швидше.

Корисні поради щодо роботи з терткою

Інтернет-магазин Світ Посуд пропонує ознайомитися з кількома рекомендаціями щодо використання терки, які зможуть полегшити безліч кухонних операцій. Наприклад, для швидкого та ефективного очищення терки можна використовувати звичайну зубну щітку. Для більш практичної експлуатації кухонної терки необхідно дотримуватись наступних правил:

  • регулярне очищення інструменту після кожного використання;
  • бляшанки можна очистити за допомогою спеціальної щітки;
  • для очищення можна використовувати господарське мило, яке перетирають на брудній тертці;
  • пластикові терки не бажано мити в посудомийній машині;
  • перед натиранням моркви чи буряків, спробуйте змастити поверхні терки олією без запаху, щоб терка не темніла;
  • для того, щоб плавлений сир не так сильно чіплявся до тертки, можна попередньо змастити поверхню вершковим маслом;
  • змочіть тертку соком лимона перед натиранням на ній цибулі або часнику.

Таким чином, терка для овочів та фруктів є необхідним пристосуванням на кожній кухні. Кухонні тертки значно полегшують роботу господині під час готування. Від правильності вибору терки залежить не лише термін експлуатації, але також безпека та рівень практичності у використанні.

    Теги столовая посуда кухонная посуда


    Другие статьи
    Як доглядати ножі?
    Як позбавиться подряпин на тарілках?
    Як позбутися неприємного запаху на посуді?
    Види декоративного посуду